Houten kunstwerk op maat

Picture of WOODEN WALL ART

WOODEN WALL ART

Het perfecte houten kunstwerk met een persoonlijk verhaal

Een nieuw huis verdient een nieuw houten kunstwerk aan de muur. Dat vonden ook Nick en Esther Lumatalale toen zij anderhalf jaar geleden hun nieuwe woning betrokken. Een online zoektocht bracht ze bij Wooden Wall Art. Het resultaat: een heel bijzonder houten wandpaneel met een heel bijzonder verhaal.

Natuurlijke uitstraling

Nick en Esther hadden al heel wat uren online zoekwerk achter de rug toen ze bij Wooden Wall Art terechtkwamen. “We wilden iets met groen; de natuur naar binnen halen. Maar we werden niet echt warm van de kunstwerken die we op internet zagen. Totdat we de houten wandpanelen van Wooden Wall Art zagen. Dit was de natuurlijke, organische uitstraling waar we naar op zoek waren. Hout leeft.”

Houten kunstwerk
Houten kunstwerk

Molukse ornamentale kunst

De twee struinden door het portfolio, waar het kunstwerk Arrow hun bijzondere aandacht trok. “Het kruisachtige patroon en het harde contrast tussen het witte en donkere hout deed me denken aan Molukse ornamentale kunst op gebruiksvoorwerpen die mijn ouders en grootouders gebruikten. Het inspireerde me tot het maken van een eigen ontwerp voor een wandpaneel, gebaseerd op motieven die ingebrand werden op bamboekokers.”

Geïnspireerd door bamboekokers

Bamboekokers werden door de inheemse bevolking gebruikt voor het vervoeren van water en het koken van voedsel. Op deze kokers werd versiering aangebracht, waaraan je vaak ook kunt afleiden uit welk gebied de eigenaar komt. Nick: “Voor het ontwerp van ons paneel gebruikte ik patronen van driehoeken en strepen die uit het westelijke deel van het eiland Seram in Indonesië komen. Mijn vader komt daar vandaan. De Alune Alfoeren, de oorspronkelijke bergbewoners van dat gebied, verwerkten de ornamentele kunst door de patronen in voorwerpen te branden, maar verweefden ze bijvoorbeeld ook in kleding.”

houten kunstwerk
houten kunstwerk

Verschillende houtsoorten

Van bamboekoker tot houten wanddecoratie: hoe ging dat in zijn werk? Nick, zelf designer van origine, nam contact op met Dennis, de man achter Wooden Wall Art. Die was meteen enthousiast over het plan: “Het maken van een houten kunstwerk is meer dan gewoon mijn werk; ik doe dit vanuit mijn passie. Dan is het prachtig als een klant een ontwerp met zo’n mooi verhaal aan jou toevertrouwt.” Dat ontwerp stond al snel. Maar de uitvoering zag Nick nog niet meteen in detail voor zich. “In eerste instantie dachten we dat het paneel geverfd zou worden. Maar door de voorbeelden van houten wanddecoratie op de website, zagen we dat je door verschillende houtsoorten te gebruiken ook hele mooie contrasten creëert.” Er volgde een periode van regelmatig contact en er werden houtstaaltjes uitgewisseld. “Toen de keuze voor het materiaal eenmaal gemaakt was, ging het snel”, weet Nick. Op basis van een eerste sneak peak beaamden ze dat Dennis op de goede weg was en algauw volgde het eindresultaat.

houten kunstwerk

Vakmanschap

Half maart was het zo ver en werd Nick uitgenodigd op de werkplaats van Dennis om het zelfontworpen houten wandpaneel in ontvangst te nemen. “De website gaf me al veel vertrouwen over Dennis’ deskundigheid. Dat vond ik heel belangrijk, zeker omdat het om zo’n persoonlijk ontwerp ging. En ook op zijn werkplaats zie je meteen dat het met dat vakmanschap wel goed zit. Dat bleek ook uit het resultaat. Pas toen het houten kunstwerk af was, zagen we goed wat de verschillende houtsoorten deden voor de kleuren en structuren. We zijn heel blij met het eindresultaat.” En waar komt het te hangen? “Bij de eettafel. Een mooie verwijzing naar het verzamelen en bereiden van voedsel waar de Alune Alfoeren de bamboekokers voor gebruikten.”

Persoonlijk ontwerp aan de muur

Wooden Wall Art biedt veel verschillende stijlen houten wanddecoratie aan, die je naar wens laat beitsen in kleurtinten die bij jouw interieur passen. Alleen al van onze bestseller 3D wanddecoratie zijn er talloze variaties in patronen en kleuren. Een compleet andere stijl haal je in huis met wanddecoratie opgebouwd uit houtstrips; een perfecte match met een modern en strak interieur. Maar je kunt je natuurlijk ook net als Nick en Esther laten inspireren door een houten kunstwerk in het portfolio en vervolgens een persoonlijk ontwerp laten maken.

De mogelijkheden van verschillende soorten hout, beits en mos zijn oneindig. Schroom niet om je ideeën voor te leggen aan Dennis. Hij wordt blij van een uitdagende opdracht en denkt met plezier met je mee, om zo jouw wensen te vertalen naar een prachtig persoonlijk houten kunstwerk op maat.

Op zoek naar nog een blog over een houten kunstwerk op maat? Met behulp van deze blog komt dat vast goed. Bekijk de voorbeelden van de mogelijkheden op Houten Wanddecoratie of per product op 3D Wanddecoratie , Houten Wandpaneel of Houten Mospanelen